Рафинерија уља Модрича, Оптима група и РиТе Гацко потписали уговоре о сарадњи

Агенције
Рафинерија уља Модрича, Оптима група и РиТе Гацко потписали уговоре о сарадњи

Модрича - Рафинерија уља Модрича и Оптима група потписале су данас са Рудником и термоелектраном “Угљевик” уговоре о пословно-техничкој сарадњи, преносе агенције.

Уговором се Рафинерија уља Модрича обавезује да у наредних годину дана испоручи РиТЕ “Угљевик” 300 тона различитих производа, чија је вриједност милион марака.

Ријеч је углавном о индустријским мазивима и функционалним течностима које користи мехнизација РиТЕ “Угљевик”.

Уговор су данас у Модричи потписали директор РиТЕ “Угљевик” Анто Гајић и генерални директор Рафинерије уља Модрича Перо Дугић.

Гајић је истакао да су најквалитетнија уља из рафинерије у Модричи, да их РиТЕ годинама користи, те изразио задовољство досадашњом сарадњом са Рафинеријом, чији стручни кадар, како је рекао, пружа РиТЕ “Угљевик” изузетну техничку подршку.

Дугић је нагласио добру сарадњу инжењера ова два колектива који су пронашли рјешења по којима су извршене уштеде и смањени губици у процесу рада.

- Кроз нашу вишедеценијску сарадњу испоручено је РиТЕ Угљевик више од 6.000 тона наших прозивода. Заједничким радом наших стручњака остварују се уштеде кроз продужење периода замјене уља, чиме се побољшава функционалност процесне и рударске опреме и подиже ефикасност пословања - појаснио је Дугић.

Са Гајићем, директором РиТЕ “Угљевик”, уговор о пословној сарадњи у име Оптима гурпе потписао је замјеник директора Славко Шћепановић.

Овај уговор је потписан на три године.

- Вриједност уговора је 20 милиона КМ на годишњем нивоу. За тај новац биће испоручен бензин, дизел гориво и мазут. Наведна горива су производи Рафинерије нафте у Броду, а уговорена годишња количина износи око 100 милиона литра - рекао је Шћепановић.

У модричкој Рафинерија уља најавили су да ће за десетак дана бити потписани слични уговори са свим рудницима и термоелектранама из Федерације БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана