Рафинерија нафте побрала награде

Ведрана Кулага
Рафинерија нафте побрала награде

БAЊA ЛУКA - "Рафинерији нафте" Брод, на традиционалној манифестацији "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске", коју организује Привредна комора РС, у сриједу увече у Бањој Луци припала је посебна награда за допринос порасту физичког обима производње у 2009. години, награда за највећи допринос у области запошљавања, као и прво мјесто у категорији за најзначајнију инвестицију.

Директор "Рафинерије нафте" Брод Aлександар Литвињенко рекао је да су лани у Рафинерији покренуте нове линије за производњу нафтних деривата, те за ову годину најавио активности на повећању квалитета деривата и обима производње.

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Слободан Пухалац казао је да ова манифестација показује да у РС постоји значајан број привредника и предузећа која успјешно послују. Додао је да је Српска у право вријеме успјела да реализује неке од крупних инвестиција као и мјере за сузбијање посљедица економске кризе.

Предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић истакао је да је, упркос глобалној економској кризи, привреда РС у бројним сегментима показала виталност и успјехе.

Прво мјесто у категорији великих привредних друштава припало је творници кекса "Мира" из Приједора, за најуспјешније средње привредно друштво проглашена је бањолучка  фирма "Ланако", а прво мјесто за најуспјешније мало привредно друштво припало је предузећу "Млин Павловић" из Бијељине.

У сектору банкарства најуспјешнији су били "Нова банка" AД Бања Лука, "NLB Развојна банка" AД Бања Лука и "Бобар банка" из Бијељине. Награде за најуспјешнија новооснована предузећа додијељена су "Мљекари Пађани" из Билеће, "Метал техници" из Дервенте и предузећу "Тиса мод" из Зворника.

Извозници

Признања у категорији извозника финалних производа припала су бањолучкој фирми "SHP Celex", "Млијекопродукту" из Козарске Дубице и предузећу "Санино" из Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана