Радови на аутопуту Добој - Прњавор према плану

Aгенције
Радови на аутопуту Добој - Прњавор према плану

Бањалука - Радови на изградњи аутопута на дионици од Добоја до Прњавора одвијају се планираном динамиком, а за ове радове обезбијеђени су сви законом прописани акти, закључено је на састанку министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Чубриловића са директорима "Аутопутева Српске" Душаном Топићем, "Путева Српске" Недељком Кнежевићем и главним републичким саобраћајним инспектором Даниславом Драшковићем.


"На састанку је, осим о изградњи аутопута, било ријечи и о коришћењу путева приликом извођења ових радова, те о инспекцијском надзору над одржавањем јавних путева", саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Директор "Аутопутева Републике Српске" нагласио је да се радови изводе уз поштовање важећих стандарда.

У току састанка констатовано је да се сви приступни и јавни путеви, које извођач користи приликом изградње аутопута, одржавају у стању несметаног и безбједног одвијања саобраћаја.

"Путеви Републике Српске" обезбјеђују редовно одржавање регионалног пута Р-476, на дионици Укрина – Горња Вијака, те ће, због повећања безбједности учесника у саобраћају, поставити додатну саобраћајну сигнализацију", истичу у надлежном министарству.

На састанку је закључено да је потребно синхронизовати активности инспекције и јавних предузећа, ради успјешног извођења радова на изградњи аутопута, уз уважавање потреба локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана