Радницима Чајавец - Центар за квалитет исплаћене плате и повезан стаж

Милка Милуновић
Радницима Чајавец - Центар за квалитет исплаћене плате и повезан стаж

БAЊA ЛУКA - Радницима предузећа "Чајавец - Центар за квалитет" из Бање Луке, које је продато у стечају, исплаћене су плате и повезан је радни стаж, казао је стечајни управник у овом предузећу Саво Шеваљевић.

Он је навео да је од продаје некретнина остварен приход од 1,3 милиона марака и додао да је из ових средстава исплаћено око 55 одсто обавеза према радницима и осталим повјериоцима.

- До краја године требало би да буде исплаћено око 90 одсто обавеза према повјериоцима, што значи да је стечај успјешно завршен - нагласио је Шеваљевић и додао да је задовољан постигнутим резултатима.

Он је подсјетио да је на лицитацији одржаној 12. марта у Основном суду у Бањој Луци предузеће понуђено у пет одвојених цјелина, по цијени која је била 50 одсто мања од почетне вриједности капитала.

Компанија "Слобопром" из Лончара купила је дио некретнина по цијени од 246.600 марака, Факултет за пословне студије купио је имовину у вриједности 391.658 марака, док је приватна пекара "Тадић" купила кућу која се налази изван фабричког круга, а власништво је "Чајавеца - Центра за квалитет", за коју је плаћено 406.000 марака.

Повјериоци

Саво Шеваљевић рекао је да дугови према повјериоцима износе 1,6 милиона марака, док је имовина фабрике у стечају процијењена на око 1,8 милиона марака.

- Послије одржавања сједнице Одбора повјерилаца заузећемо став о исплати обавеза према Фонду ПИО и Пореској управи РС, као и другим повјериоцима - рекао је Шеваљевић.                                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана