Радници остају, наставља се рад

М. Ч.
Радници остају, наставља се рад

БAЊAЛУКA - Стечајни управник Милован Вуковић и радници предузећа "Метал" Бањалука договорили су се да предузеће, иако је у стечају, настави да ради и да сви радници буду задржани у радном односу.

Вуковић је рекао да је разговарао са радницима и да су успјели да се договоре.

- Имали смо састанак на коме сам им изложио план у вези са радом предузећа који су они прихватили. Предстоји нам попис имовине, обрачун потраживања и изналажење нових послова. Предузеће има приходе из којих ће се моћи финансирати плате. Имамо намјеру да "Метал" опстане и зато смо се овако и договорили. Оно што је остало спорно, око потраживања, рјешаваће суд - казао је Вуковић.

Предсједник Синдикалне организације "Метала" Зоран Јањић рекао је да су радници у више наврата разговарали са стечајним управником и да су добили увјеравања да ће сви њихови захтјеви бити испоштовани.

- Захтјеви су се, прије свега, односили на то да сви радници буду задржани, јер ми имамо прилив средстава и радимо. Овим остављамо институцијама вријеме да ријеше проблеме у вези са овим предузећем, али то не значи да смо попустили у својим захтјевима - казао је Јањић.

Окружни привредни суд Бањалука отворио је стечај у "Металу" 7. марта, а Синдикат овог предузећа рекао је тада да стечајном управнику неће дозволити улазак у зграду предузећа нити извршење одлуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана