Радници од понедјељка на радним мјестима

Ведрана Кулага
Радници од понедјељка на радним мјестима

БAЊA ЛУКA - Предсједник Владе РС Милорад Додик рекао је да ће радници Дијагностичког центра у склопу "Медицинске електронике" у Бањој Луци, којима приватно обезбјеђење ове седмице није дозволило да уђе у просторије Центра, у понедјељак доћи на своја радна мјеста.

Ово је у петак, послије састанка са премијером РС у Бањој Луци, казала предсједник Синдикалне организације радника Дијагностичког центра Татјана Курбалија. Она је додала да је премијер показао велико разумијевање за ситуацију у којој су се нашли радници овог Центра.

Курбалија је послије разговара са Додиком истакла да је премијер рекао да ће разговарати са власницима "Медицинске електронике" да би се радницима омогућило да нормално обављају радне активности, док не нађу други простор или док се не ријеше правне ствари које су направиле највећи проблем.

- Очекујемо да ћемо у понедјељак почети са радом у Дијагностичком центру - рекла је Курбалија.

Предсједник синдиката радника здравства и социјалне заштите РС Миленко Гранулић рекао је да је премијер Додик обећао да ће што прије разговарати са власником "Медицинске електронике" да се љекарима дозволи улазак у објекат "Ц".

- У идућа два мјесеца морамо пронаћи трајно рјешење за ове људе, јер се не може дозволити да 4.500 Бањолучана нема адекватну здравствену заштиту пуних седам дана - рекао је Гранулић.

Менаџмент Дијагностичког центра Бања Лука према Споразуму о раскиду уговора о закупу просторија и опреме са "Медицинском електроником" био је обавезан да до 30. јануара исели опрему из објекта "Ц", што нису урадили.

Предсједник Управног одбора "Медицинске електронике" Зоран Блаженовић рекао је да је Споразум о раскиду уговора са менаџментом Дијагностичког центра потписан у децембру 2009. године, те да су они 10. јануара изгубили право на коришћење просторија у "Медицинској електроници" због чега им је забрањен улаз у објекат "Ц".

Приватизација

Миленко Гранулић најавио је да ће премијер Милорад Додик добити допис од синдиката "Медицинске електронике" да се преиспита њена приватизација.

- Синдикат мора да достави допис премијеру у вези са преиспитивањем приватизације, јер је прошле године најављено да ће се иста преиспитати, али од тога није било ништа - додао је Гранулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана