Радници не желе из фабрике

М. Ч.
Радници не желе из фабрике

БAЊAЛУКA - Бивши радници бањалучке Фабрике алатних машина (ФAМ) "Јелшинград" нису јуче жељели да напусте просторије фабрике јер се премијер РС Aлександар Џомбић није одазвао њиховом позиву за састанак.

Рекао је то "Гласу Српске" бивши радник Недо Никодиновић и додао да се позиву радника испред Владе одазвао представник Министарства индустрије, енергетике и рударства РС.

- Међутим, он нам није рекао ништа ново ни понудио никаква конкретна рјешења. Због тога смо поново јуче упутили позив премијеру да нам се обрати, али нисмо успјели да ступимо у контакт са њим, јер је, како су нам рекли на сједници Народне скупштине. Радници су огорчени и остајемо у фабрици док нам се не одговори шта Влада планира са "Јелшинградом" - истакао је Никодиновић и додао да ће се уколико се то не догоди обратити предсједнику РС.

Потраживања радника ФAМ "Јелшинград" по основу неисплаћених плата износе 2,4 милиона марака.

Влада РС је 14. октобра прошле године за 8.263.620 КМ купила цјелокупну имовину ФAМ "Јелшинград", на другој поновљеној лицитацији у Окружном привредном суду Бањалука.    

Ковачевић

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић изјавио је да је потребно створити услове да Влада РС на себе као власник укњижи имовину "Јелшинграда".

- Влада је купила то предузеће у стечају и сада мора преузети имовину и укњижити је на себе како би се могла даље опредјељивати - рекао је

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана