Рачић: Желимо економију засновану на новој економској солидарности и знању

Г.С.
Рачић: Желимо економију засновану на новој економској солидарности и знању

Желимо да будемо дио интегрисаног тржишта од 18 милиона људи, тржишта у којем се људи, капитал, роба и пренос знања слободно крећу, рекао је оснивач “Јахорина економског форума” Горан Рачић поводом овогодишњег скупа који ће од 26. до 28. априла окупити значајне личности политичког, економског и друштвеног живота из региона.

Рачић каже да је жеља свих да се наше сада уситњене економије лакше интегришу у европске ланце вриједности, да гледамо како расте БДП, како се опоравља економија региона.

- Док се глобална економско политичка ситуација све више усложњава и привреда чека да креатори јавних политика омогуће амбијент за несметано пословање расте број иницијатива реалног сектора да се ови процеси убрзају – рекао је Рачић.  

Он је додао да дмаћа привреда више нема луксуз да буде само пуки посматрачи јер су све очигледније посљедице пасивности по питању интеграција.

- Наш Форум је једна снажна иницијатива и очекујемо значајне и конкретне резултате и захтјеве које ћемо упутити доносиоцима одлука и за које ћемо лобирати. Чврсто вјерујемо да се рјешења околности и непознаница са којима се суочавамо налазе у новој економској солидарности у региону, економији знања и новим индустријама који наше националне, али и регионалну економију, могу учинити конкурентнијом и отпорнијом на кризе –казао је Рачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана