Рачић: Преговарамо о новим авио-линијама

Срна
Рачић: Преговарамо о новим авио-линијама

БАЊАЛУКА - "Аеродроми Републике Српске" у преговорима су за успостављање нових авио-линија атрактивних за грађане, али у тренутној фази преговора није могуће открити детаље, изјавио је директор овог предузећа Милан Рачић.

- Након паузе од четири мјесеца са бањалучког аеродрома поново саобраћају авиони компаније "Ер Србија" Београд-Бањалука-Београд два пута седмично, "Рајанер" Брисел-Бањалука-Брисел и Меминген-Бањалука-Меминген по два пута седмично, те чартер летови агенције "Контики травел" Анталија-Бањалука-Анталија. С обзиром на ограничења у путовањима проузрокована пандемијом вируса корона на свјетском и европском нивоу, попуњеност авиона је задовољавајућа - рекао је Рачић за "Независне новине".

Говорећи о изградњи аеродрома у Требињу, Рачић каже да тај аеродром има основаност и да постоји потреба за њим, јер Херцеговина и регион располажу потенцијалом за повезивање ваздушним саобраћајем.

Он је навео да Аеродром Бањалука поштује правила и препоруке надлежних институција у вези са спречавањем ширења вируса корона, а с циљем заштите запослених и путника.

- У терминалну зграду дозвољен је улазак само путницима који су дужни урадити дезинфекцију, обавезно је кориштење заштитних маски, те држање физичке дистанце - рекао је Рачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана