Путин Визи: Изгубили сте Русију

Танјуг
Путин Визи: Изгубили сте Русију

Москва - Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће Русија формирати сопствене системе плаћања, послије прошлонедељне блокаде Визе и Мастеркарда.

Одлука низа страних компанија да у Русији ограничи активности својих система плаћања имаће контрапродуктивне ефетке, довешће до губитка тржишта које је за њих профитабилно, сматра Путин.

Према његовим ријечима, Русија ће заштити своје интересе, између осталог, и формирањем сопствених система плаћања, пренио је Итар тас.

"Жалосно је што су неке компаније одлучиле да уведу извјесна ограничења, мислим да ће довести до губитка појединих сегмената тржишта и тржишта профитабилног за њих", рекао је Путин на састанку са члановима Одбора Савјета Федерације.

"Али, то није наша одлука, ми морамо да заштитимо своје интересе и то ћемо и радити", нагласио је Путин.

Он је указао да у земљама као што су Јапан и Кина ти системи функционишу и то веома успјешно. Они су у почетку били искључиво национални, затворени у своје тржиште, на своју територију, своје становништво, а сада, према Путину, стичу све већу популарност.

Руски предсједник је додао да јапански систем који је формиран као национални, сада функционише у 200 земаља.

"Зашто и ми то не бисмо урадили? Неопходно је да се то уради и ми ћемо то радити", рекао је он.

Путин је нагласио да Централна банка заједно са владом активно ради на томе, иако ће бити потребно одређено вријеме.
Виза и Мастер кард су прошле недјеље престали да пружају услуге плаћања за клијенте банке Росија, којој су САД наметнуле санкције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана