Путин Русе из Будве одвукао на Крим

Новости
Путин Русе из Будве одвукао на Крим

Будва - На црногорском приморју овог љета ће "главних" туриста за четвртину бити мање него лани. Због слабије посјете могао би да појефтини смјештај, и то за пет евра

Руса ће овог љета, ипак, бити мање на Црногорском приморју него лани. И то између 20 и 25 процената - увјерен је предсједник Одбора за туризам Привредне коморе Црне Горе, Драган Иванчевић.

Овај познати туристички радник своја предвиђања не везује за политику и апел руског предсједника Владимира Путина упућен Русима да љетују на Криму.

"Тај позив је и логичан и легитиман", истиче Иванчевић. "Проблем лежи на другој страни: руска рубља је девалвирала за 25 одсто и постали смо скупа дестинација за Русе".

Челници црногорског туризма додатним промоцијама у земљама источне Европе настоје да колико- толико поправе стање. Настоје да анимирају потенцијалне туристе из Бијелорусије, Азербејџана и других земаља да крену ка југу Црне Горе.

Драган Иванчевић вјерује да се нешто спектакуларно неће догодити, али да се очекује помоћ Националне туристичке организације и авио-компанија, како би се повећао долазак са других подручја.

Као једна од могућности да се у кратком времену ствари промјене набоље, помиње се корекција цијена. Такав предлог чује се, истина, незванично. Он ће прије свега бити "примењен" у приватном смјештају, који ће бити највише погођен јер су и Руси и Срби ранијих сезона највише користили приватне собе и апартмане. Већ сада неки тврде да ће цијена кревета пасти и до пет евра у односу на прошлу годину. А то значи да ће он коштати од 6 до 10 евра на најатрактивнијој Будванској ривијери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана