Путин и Борисов: Јужни ток по плану

Танјуг
Путин и Борисов: Јужни ток по плану

Софија - Премијер Бугарске Бојко Борисов и руски предсједник Владимиром Путином, закључили су да радови на пројекту гасовода "Јужни ток" напредују према плану.

Како је пренијела бугарска владина служба за односе с јавношћу, Борисов и Путин су телефоном разговарали о билатералним политичким и економским везама и питањима од заједничког интереса.

Како се наводи у саопштењу, које преноси агенција БТА, двојица лидера су нагласили да је трговинска размјена Бугарске и Русије у посљедње двије године увећана за 30 одсто, а разговарали су и о напретку реализације пројекта гасовода Јужни ток, закључивши да радови напредују према плану.

Борисов је, на конференцији за штампу након разговора, рекао да су га Путин и премијер Русије Дмитриј Медведев позвали да посјети Москву у циљу разговора о отказивању судског процеса у вези са опремом коју је Бугарска наручила за појекат изградње нуклеарне електране Белене, од ког се касније одустало.

"Ту механизацију могу заједно да продају Бугарска и Русија, или она може, као што је Бугарска предложила, да буде употребљена у изградњи новог реактора у постојећем постројењу Козлодуј", рекао је премијер, додајући да је потребно пронаћи рјешење да би се избјегло суђење и трошкови од више милијарди евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана