Пуне руке посла за Љековито биље

Маријана Миљић
Пуне руке посла за Љековито биље

БAЊAЛУКA - Побједници првог ријалити шоуа "Мој бизнис" Радио-телевизије Републике Српске, тим "Љековито биље", већ идуће седмице почиње са реализацијом свог пројекта који би требао да омогући запошљавање великог броја сезонских радника и допринесе привредном развоју Републике Српске.

Слободанка Чомић из Билеће и Свјетлана Вулетић из Требиња, које чине тим "Љековито биље", најављују плантажне засаде љековитог биља широм Републике Српске, послије чега ће и услиједити продаја сјеменског садног биља.

- Захваљујући РТРС-у, који је био одличан организатор овог пројекта, научили смо многе особине предузетништва које до сада нисмо знали и како израдити најбољи и најеекономичнији бизнис план - казала је Чомићева и додала да пројекат узгоја љековитог, ароматичног и зачинског садног биља нуди могућност запошљавања великог броја сезонских радника и сарадњу са људима који желе да се баве пољопривредном производњом.

Свјетлана Вулетић каже да је за јесен планирано подизање плантажних засада љековитог биља широм Републике Српске, послије чега ће и услиједити продаја сјеменског садног љековитог биља.

Први клијент "Љековитог биља" је "Галенфарм" из Градишке, који је у финалној вечери овом тиму упутио писмо намјере за сарадњу.

У завршној емисији "Мог бизниса", која је емитована у недјељу увече на програму РТРС-а, учествовала су још три такмичарска тима - "Малч", "ЕЕЕ објекти" и "Предмети од коже", а побједнички тим РТРС је наградила са 10.000 марака и аутомобилом "фолксваген кеди".

- Радио-телевизија Републике Српска честита побједницима, али и свим финалистима и учесницима серијала "Мој бизнис". Показали су да се вриједи борити за своју пословну идеју. Наша медијска кућа наставља са овим пројектом и надамо се да ће се у новој сезони појавити исто толико добре, ако не и боље пословне идеје - рекао је генерални директор РТРС Драган Давидовић.

РТРС ће побједнички тим наградити и са простором за бесплатно оглашавање у свом програму, а свим финалистима РТРС обезбиједила је награде и уговоре са предузећима која ће им бити први клијенти када покрену сопствени посао.

Директор "Дунав осигурања" Саша Чудић уручио је побједничком тиму 5.000 марака.

Нови серијал

Радио-телевизија Републике Српске већ припрема други серијал "Мог бизниса" и позива све становнике Републике Српске који имају добру идеју за покретање посла да се одазову позиву. Екипа серијала већ на прољеће почиње са аудицијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана