Прво ријешити ситуацију у Металу

М. Ч.
Прво ријешити ситуацију у Металу

БAЊAЛУКA - Одлука о томе хоће ли бити покренут стечај у "Компанији Душанић" одгођена је до даљег, односно док се не ријеши ситуација у предузећу "Метал", које је предлагач стечаја у "Компанији Душанић".

У Окружном привредном суду Бањалука потврдили су да је јуче требало да буде одржано рочиште у вези са овим предметом, али да је поступак прекинут.

- О наставку ће суд одлучити када се за то остваре услови - казали су у овом суду.

Директор "Метала" Бране Милошевић рекао је да је рочиште за оцјену испуњености услова за покретање стечаја одгођено, док се не ријеши шта ће бити са "Металом", који је отишао у стечај.

- "Компанија Душанић" има много више услова да се у њој отвори стечај него многа друга предузећа, а предстечајни управник и финансијски вјештак су дали извјештаје да не треба да иде у стечај. Чињеница је да је фирма презадужена, да има више од 30 милиона КМ дуга, од којих три милиона према "Металу" - истакао је Милошевић.

Када је у питању стечај "Метала", Милошевић је рекао да су они уложили жалбу Вишем привредном суду и да у идућих десетак дана очекују одговор на ову жалбу.

Окружни привредни суд Бањалука отворио је стечај "Металу" 7. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана