Први лет Београд - Загреб од рата

Танјуг
Први лет Београд - Загреб од рата

Београд - Српска национална авио-компанија Ер Србија од данас лети на релацији Београд - Загреб, чиме је та линија обновљена послије 23 године.

Први лет за Загреб из престонице Србије послије ратова из деведесетих година полетио је јутрос у 8.20. Ер Србија ће на тој линији имати два лета дневно.

Први лет на овој линији са дугом историјом обавио је ЈАТ-ов претходник "Аеропут" у фебруару 1928. године. ЈАТ је поново успоставио летове на овој линији у априлу 1947. године и одржавао их је до августа 1991. године.

"Успостављање линије за Загреб је значајан и добродошао додатак мрежи дестинација Ер Србије која убрзано расте. Ови летови ће одговорити на све већу тражњу за пословним и туристичким путовањима оних који често путују измедју ове две престонице и омогућиће им значајну уштеду времена у поредењу са путовањима возом или колима", рекао је тим поводом генерални директор Ер Србије, Дане Кондић.

Он је додао да ће нови летови, такође, омогућити двосмјерну повезаност преко Београда између Хрватске, остатка Европе и значајних глобалних дестинација.

Како је саопштила компанија, нови летови ће клијентима који путују због посла понудити преко матичне ваздушне луке Ер Србије, београдског аеродрома "Никола Тесла", одличну повезаност са многим дестинацијама широм мреже ове авио-компаније, као што су Атина, Абу Даби, Истанбул, Солун, Тел Авив, Москва и Ларнака, као и до кључних дестинација широм Балкана, укључујући Скопље, Тирану, Софију, Букурешт, Тиват, Подгорицу и Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана