Први купци пунта потписали предуговор

Тања Милаковић
Први купци пунта потписали предуговор

БAЊA ЛУКA - Првих петнаестак купаца субвенционисаног "фијат пунта" из Крагујевца јуче је у Бањој Луци са представницима бањолучке фирме "Самакс", овлашћеног дилера "Фијат аутомобила Србија", потписало предуговоре за куповину аутомобила.

Бранко Даничић из Бање Луке први је купац који је јуче потписао предуговор за куповину крагујевачког "пунта".

- Много ми се свиђа линија и дизајн "пунта", а и цијена је прилично повољна. Стари аутомобил возим више од 20 година и ово је била изванредна шанса да га замијеним, и то потпуно новим возилом - каже Даничић и додаје да му је драго да се "пунто" појавио на нашем тржишту. Истиче да је велика предност то што ће Бања Лука имати и сервис за одржавање возила који ће омогућити и лакшу набавку резервних дијелова.

Даничић каже да се за куповину "пунта" пријавио међу првим кандидатима, и то још у јуну.

Пеђа Радоја из Шипова такође је јуче са представницима "Самакса" потписао предуговор за куповину субвенционисаног "пунта".

- Одлучио сам се за овај модел јер већ имам "Заставин" аутомобил који ћу замијенити и на тај начин биће ми субвенционисано хиљаду евра. Познаници који возе "пунта" препоручили су да купим то возило, јер је за толико новца солидан и добар аутомобил. Подићи ћу кредит, дати старо возило и добити нови аутомобил - каже Радоја.

С обзиром на то да стари аутомобил вози 24 године, Радоја додаје да је крајње вријеме да купи нови и да је ово прилика коју није хтио да пропусти.

У "Самаксу" истичу да 15. новембра у Српску стиже првих 45 "пунта", а осталих 255 требало би да стигне до краја године. Купци у Српској аутомобил плаћају 5.999 евра, док трошкове транспорта, осигурања и царине сносе Владе РС и Србије.

Резервни списак

У "Самаксовом" продајном салону кажу да су формирали резервни списак потенцијалних купаца. Овим купцима ће се указати прилика да купе "пунта" једино ако неко од оних који су већ на списку одустане. За куповину возила, кажу у "Самаксу", до сада се пријавило више од 700 становника Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана