Прва продавница са домаћим ципелама

Жељка Кокот
Прва продавница са домаћим ципелама

Бањалука - Фабрика обуће "Бема" из Бањалуке отворила је јуче прву продавницу у којој ће бити продаване домаће ципеле из њене производње.

Продавница се налази у фабричком кругу у бањалучком насељу Обилићево, а "Бема" је њеним отварањем заокружила процес производње и продаје на овдашњем тржишту.

Брујање машина у "Беминим" погонима накратко је утихнуло, а радници напустили радна мјеста како би заједно са руководством фабрике и великим бројем гостију свечано обиљежили отварање прве продавнице домаћих ципела. "Бема" је на тај начин послије 11 година успјешне производње за иностране партнере остварила један од главних пословних циљева од оснивања - лансирање сопственог бренда.

Директор "Беме" Маринко Умичевић рекао је послије свечаног пресијецања врпце, пуштања балона и ватромета да су направили још један велики искорак.

- Годинама смо радили само за иностране партнере, а сада смо коначно дочекали да испунимо давно зацртани циљ да имамо и свој продајни објекат. У понуди се налази 50 модела од којих је 80 одсто наша производња, а остатак су ципеле нашег партнера из Словеније. Ципеле су прављене по калупу који је прилагођен становништву са овог поднебља како би корак био лак и сигуран - каже Умичевић наводећи да је отварање нових продавница неизвјесно јер је основни циљ задржавање тренутног броја радних мјеста у производњи.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, након што је отворио продавницу, био је и први купац.

- Увијек купујем на први поглед. Пробао сам ципеле и одмах пазарио. Позивам Бањалучане да дођу и увјере се у квалитет "Бемине" обуће. Цијене су веома повољне, а куповином "Беминих" ципела подржаће и домаћу привреду и отварање нових радних мјеста - каже Гаврановић.

Нагласио је да је "Бема" током сарадње са страним партнерима радила и на дизајну властитих ципела и да је тај посао успјешно окончан отварањем властите продавнице.

- Ово је значајан догађај за град. Бањалучани су емотивно везани за "Бему" јер је сматрају насљедником фабрике обуће "Босна" која је широм бивше Југославије имала више од 120 продавница. Надамо се да ће "Бема" створити продајни ланац и запослити велики број нових радника - каже Гаврановић.

"Бема" запошљава 1.250 радника у два погона у Бањалуци и Мркоњић Граду, а њена годишња производња је три милиона пари обуће.

Бесплатан превоз

"Бемина" продавница биће отворена сваког дана осим недјеље од десет до 18 часова. У плану је да у скоријем периоду продавница буде отворена недјељом, а да не ради понедјељком. С обзиром на то да се продавница налази изван центра града, у "Беми" су одлучили да сваком купцу ципела плате аутобуску карту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана