Просјечна плата у новембру 811 КМ

Срна
Просјечна плата у новембру 811 КМ

Бањалука - Просјечна новембарска нето плата у Српској била је 811 КМ и реално је већа од октобарског просјека за 0,6 одсто, изјавила је данас Радмила Чичковић, вршилац дужности директора Републичког завода за статистику.

Према њеним ријечима, највећу нето плату у новембру од 1.305 КМ имали су запослени у финансијском посредовању, а најнижу од 535 КМ у хотелијерству и угоститељству.

Мјесечна инфлација у Републици Српској у новембру имала је негативну вриједност, односно регистрована је дефлација од 0,2 одсто. И на годишњем нивоу, од новембра прошле до новембра ове године, регистрована је дефлација од 1,3 одсто, рекла је Чичковићева новинарима.

Она је навела да је у новембру дошло до пада цијена у групи производа храна и безалкохолна пића од 0,5 одсто, те код превоза од 0,3 одсто, док је највећи раст цијена од 0,5 одсто регистрован код групе остала добра и услуге, те 0,2 одсто код одјеће и обуће.

Чичковићева је додала да су новембарске цијене произвођача индустријских производа у односу на октобар ниже за 0,1 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана