Промет 20 милиона КМ, инвестиције четири милиона

Агенције
Промет 20 милиона КМ, инвестиције четири милиона

Приједор - Предузеће за производњу намјештаја и пресвлака за намјештај “Сконто-пром” из Приједора остварило је у овој години 20 милиона КМ промета, уложило четири милиона КМ у нове погоне, а за идућу годину планира инвестиције од два милиона КМ, преносе агенције.

Власник и директор “Сконто-прома” Елизабета Јосиповић најавила је за идућу годину завршетак инвестиције у производном погону у Кључу, укупне вриједности шест милиона КМ, као и отварање двије нове производне линије за тапацирање и једне за производњу мадраца у приједорској фабрици.

- Из Кључа ћемо мјесечно извозити 40.000 малих столица, 10.000 тапацираних столица и хиљаду кревета уз укупан промет од 1,2 милиона КМ мјесечно - рекла је Јосиповићева новинарима у Приједору поводом 14 година рада “Сконто-прома”.

Она је нагласила да је “Сконто-пром”, осим шивања пресвлака за намјештај, увела нове производне линије, и то за тапацирање и за обраду дрвета од трупца до финалног производа.

- Успјехом сматрамо то што смо задржали број радника, што смо опстали у времену када се гасе многе фирме у текстилној и дрвопрерађивачкој индустрији и што смо трансформисали унутрашњу организацију - навела је Јосиповићева.

Према њеним ријечима, овогодишњи промет мањи је од прошлогодишњих, али је извоз у посљедњем кварталу већи него у првих шест мјесеци ове године, тако да је пословање поново у успону.

“Сконто-пром” извози 95 одсто своје производње, највише у Њемачку, Шведску, Италију, Словенију, Хрватску, Русију, Холандију, Велику Британију и САД.

Ово предузеће је, захваљујући Спољнотрговинској комори БиХ и УСАИД-у, учествовало на водећим свјетским сајмовима намјештаја у Келну, Бирмингаму и Њупоинту.

Предузеће запошљава 500 радника у производним погонима у Приједору, Прњавору, Санском Мосту и Кључу и у изложбено-продајним салонима свог намјештаја “Урбан” у Приједору, Бањалуци, Сарајеву и Београду.

“Сконто-пром” основан је 1998. године, када су три запослена почела радити у једном приједорском поткровљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана