Производња у Сави од почетка јуна

Глас Српске
Производња у Сави од почетка јуна

БИЈЕЉИНA - Прва фаза ревитализације прехрамбене индустрије "Сава Семберија" приводи се крају, а једна производна линија почеће са радом већ почетком јуна, рекао је власник ове фабрике Милорад Крстић.

Он је казао да је у току постављање нове производне линије, а пробна производња може се очекивати од 25. маја или најкасније од почетка јуна.

- Планирамо да прву производну линију покренемо до 1. јуна, када почиње жетва грашка, а који смо уговорили са ПД "Семберија" - рекао је јуче Крстић послије обиласка фабрике са одборницима и руководством Скупштине општине Бијељина, пренијела је Срна.

Он је додао да уговорена производња у "Сави" за ову годину износи 4.500 тона, од чега је 2.000 тона уговорено за тржиште Србије. Истиче да "Сава" најприје почиње пласман својих производа на домаћем тржишту, те да је извоз на инострано тржиште планиран од идуће године.

Крстић је казао да је у ревитализацију некадашњег гиганта у прехрамбеној производњи, већ уложено пет милиона марака, колико је било планирано за укупну ревитализацију, те ће бити неопходна нова средства како би се завршио комплетан ремонт.

У ПИ "Сава - Семберија" тренутно ради 35 запослених, а по плану, до јуна би у овом предузећу требало да ради око 60 радника.

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић рекао је да "Сава" већ показује прави примјер добре ревитализације.

- Радови су у завршној фази, производна линија се почиње монтирати и очекује се да прерада грашка ускоро почне. Наша је жеља да сви пољопривредни производи који се произведу у Семберији нађу своје мјесто за прераду у "Сави" - рекао је Мићић.

Планови

Технички директор у "Сави" Драгомир Љубојевић истакао је да фирма креће у нову производњу са слоганом "'Сава' мисли на Вас - мислите и Ви на 'Саву'". Најавио је да ће послије прераде грашка, кренути и прерада осталог поврћа, воћа, као и производња џемова и мармелада, по којима је "Сава" некада била препознатљива.

- Урадићемо све да се "Сава" врати на тржиште на начин који јој и доликује, а то је да буде најбоља у региону - рекао је Љубојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана