Производња струје уз заштиту имовине

Ратомир Мијановић
Производња струје уз заштиту имовине

Требиње - Оквирни Споразум о пословној сарадњи "Електропривреде РС" и "Електропривреде Хрватске заједнице Херцег-Босне (ХЗХБ)", који су јуче у Требињу потписали директори ових предузећа, омогућиће ефикаснији рад двије електропривреде.

Како је истакнуто најважнији дио споразума јесте регулација токова вода на подручју Херцеговине, поготово у зимским периодима када су водотоци повећани, да би се спријечиле поплаве домаћинстава и ораница у сливовима ријека.

Директор "Електропривреде РС" Жељко Ковачевић рекао је да ће овај споразум донијети одличне бенефите и регулисати међусобне односе ових сусједних електропривреда. Он је изразио наду да ће ускоро бити потписан уговор који ће омогућити дугорочну успјешну сарадњу и прецизно дефинисати одговорност сваког предузећа.

- На овај начин ефикасније управљамо водама, ефикасније производимо електричну енергију и извлачимо све бенефите такве производње и управљања водама на простору Херцеговине - истакао је Ковачевић.

Директор "Електропривреде ХЗХБ" Маринко Гиља рекао је да је овај споразум веома значајан корак за унапређење односа.

- Он ће бити један нови подстицај и замајац у односима двије електропривреде и надам се да ћемо превазићи све проблеме који су до сада били присутни - рекао је Гиља, додајући да ће и обје електропривреде наћи компромис да се дође до најбољег и најкомплетнијег рјешења за добробит и једних и других. Гиља је напоменуо да ће свако одговарати за свој дио несавјесног пословања.

Потписивању споразума присуствовали су директори зависних енергетских предузећа и народни посланици из Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана