Производња пунта почиње у марту

Глас Српске
Производња пунта почиње у марту

КРAГУЈЕВAЦ - Производња аутомобила "пунто" у Крагујевцу требало би да почне у марту ове године, изјавио је јуче генерални директор "Групе Застава" Зоран Радојевић, јавила је Бета.

Он је новинарима казао да би уговор о производњи тог возила требало да буде потписан наредне седмице, додајући да би до тада требало да буду разрађени детаљи документа који је у уторак увече новоформирана компанија "Фијат аутомобили Србија" понудила руководству "Заставе".

Очекује се да до марта из Италије стигне потребна опрема и први контингент дијелова за монтажу који ће носити "фијатову" ознаку.
Радојевић је рекао да тим уговором није прецизиран обим производње "пунта", наглашавајући да ће то зависити искључиво од потреба тржишта.

Он је навео да се са постојећом опремом годишње може производити 20.000 пунта, а уз неке дораде на линији и инвестиције и 40.000 комада.

- То никако не значи да "Фијат" мијења неке договоре са Србијом већ је само разрада плана производње у овој години - казао је предсједник "Групе Застава" и додао да се новим уговором сада практично ставља ван снаге досадашњи уговор о производњи аутомобила "застава 10".

Радојевић је рекао да би на производњи пунта требало би да раде радници који су до сада радили на производњи "заставе 10", али да очекује упошљавање и нових радника.

Састанак

На јучерашњем састанку руководство "Заставе", представници градске управе Крагујевца и Министарства економије су обавијестили предсједника Управног одбора "Фијат Aутомобили Србија" Ђованија де Филиписа о томе шта је до сада урађено у крагујевачкој фабрици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана