Производи из РС иду у Милано

Срна
Производи из РС иду у Милано

Бањалука - Министар трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић-Хрстић потписала је са управом Велетржнице "Соџеми" у Милану протокол којим се омогућава директна продаја воћа, поврћа и осталих прехрамбених производа из Републике Српске на тој велетржници.

 "Разговарала сам са њима да нам се омогући по веома повољним условима и цијенама да Република Српска узме један простор гдје ће се нудити воће, поврће и други агро-прехрамбени производи да домаћи произвођачи могу да продају своју робу", рекла је Хрстићева Срни након посјете Милану.

Она је истакла да се на овај начин подржава учешће Републике Српске на италијанском тржишту, што представља значајан допринос за развој привреде Републике Српске. 

Хрстићева је навела да се протекле ноћи из Милана вратила група од тридесетак домаћих произвођача, који су посјетили Велетржницу "Соџеми" која постоји већ 50 година и у власништву је града Милана.

"Министарство трговине и туризма омогућило им је да разговарају са људима који већ раде, који воде Тржницу, да виде који су услови, да питају све што их интересује и на који начин могу да пласирају своју робу", рекла је Хрстићева.

Она је додала да су утисци произвођача из Републике Српске веома позитивни и да они желе да се укључе у овај посао.

"Жалили су се да немају гдје да пласирају своју робу, а сад им је омогућено да имају директан пласман на Велетржници жСоџемиж. Нормално, њихови производи морају имати одређени квалитет", истакла је Хрстићева и додала да је направљен одличан и конкретан корак за будући пласман производа из Републике Српске.

Хрстићева је у Милану разговарала и са експертом за паркове природе Миленом Бертани.

"Она ће у наредних десетак дана доћи у посјету Републици Српској да јој покажемо наше националне паркове и остале паркове природе, заштићена подручја, тако да би могла да нам помогне да евентуално заједно партиципирамо у неким пројектима ЕУ", нагласила је Хрстићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана