Продато Оназисово острво

Aгенције
Продато Оназисово острво

Атина - Грчко острво Скорпиос, које је некада припадало грчком тајкуну Аристотелу Оназису његов насљедник је продао за више 100 милиона евра.Име наводног купца, који је руски милијардер, није обављено.

Фархад Влади, чија компанија "Влади приватна острва" извршила процјену, рекао је британском дневнику "Дејли мејл" да му није познато да је острво продато али да је могуће да је Оназисова унука донијела одлуку да прода острво.

"Руски олигарси имају милијарде долара, тако да је могуће да се један појавио и рекао - имам 100 или 200 милиона евра за острво. Све је могуће", рекао је Влади.

Према његовим ријечима, острво Скорпиос воду добија од оближње планине, која је такође у власништву породице Оназис, тако да ко год да је купио острво мораће да купи и тај дио, који је процијењен на око стотину милиона евра.

Влади је рекао да је острво прелијепо и прекривено шумом, са три виле, хелиопадом и пристаништем.

Раније су се појавиле гласине да су Ђорђо Армани, оснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс и Мадона заинтересовани за куповину острва.

Оназис је Скорпиос купио 1962. године за само 10.000 фунти. Шест година касније Оназисе се на том острву оженио са Жаклином Џеки Кенеди.

Послије Оназисове смрти његове двије кћерке наслиједиле су имање. Једна од њих Кристина, преминула је у 37. години од срчаног удара.

Власник острва била је Оназисова унука 28-годишња Атина Оназис Расел. Рођена је у Француској и касније се преселила у Бразил. /крај/дл

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана