Продати најскупљи станови на свијету

Танјуг
Продати најскупљи станови на свијету

Лондон - Лондонски медији објавили су имена власника апартмана у луксузној четврти Најтсбриџ, која важи за најскупљи стамбени објекат на свијету.

Међу власницима апартмана налазе се украјински тајкуни, арапски шеици, казахстански пјевачи, али и људи из свијета шоу бизниса.

Апартман у овој ексклузивној стамбеној згради, коју су изградили браћа Кристијан и Ник Кенди, могу да приуште само најбогатији на свијету, а празних станова више нема, преноси портал Мејл.

Међу богатим власницима станова у овом небодеру је премијер Катара, шеик Хамад Ал Тани. Он посједује апартман који се протеже на чак три спрата зграде, и вриједи око 12 милиона фунти.

У згради која има прозоре отпорне на бомбе, скенирање зенице ока при улазу у лифт, као и базен дужине 21 метра, апартмане посједује и најбогатији човјек Украјине Ринат Ахметов, казахстанска пјевачица Анар Аиханова, као и Владислав Дороњин, момак манекенке Наоми Кемпбел.

Зграда посједује и пречишсћивач ваздуха у слуцају напада отровним гасом, као такозвану собу за панику, у случају вандредних ситуација.

Сви они имају величанствен поглед на Хајд Парк и Најтсбриџ, док многи власници апартмана крију идентитет, сакривајући се иза разних компанија.

Најбогатији станари зграде, поред Ахметова, су нигеријска тајкунка Фолорунсхо Алакија и руски фармацеутски пар Каритонин, чија се богатства процијењу на 81,9 милиона фунти, односно 33,1 милиона фунти респективно.

Најскупљи стан вриједан је 140 милиона фунти, и има стакла од пода до плафона, паркинг, директан приступ спа центру и теренима за сквош.

Ова зграда за најимућније људе планете посједује и многобројне сауне, голф симулаторе, биоскоп, теретану, подрум вина, као и собну услугу која је обезбјеђена путем тунела са комшијским хотелом од пет звјездица - Мандарин Ориентал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана