Продаја Вучка чека вјештака

Маријана Миљић
Продаја Вучка чека вјештака

Бањалука - Продаја једног од најпознатијег хотела на Јахорини "Вучко", која је требало да буде одржана у петак, одгођена је за 11. мај због приговора у вези са процјеном вриједности који је уложила фирма "Б&Б Вучко" у чијем су власништву објекат и земљиште стављено на добош.

Продаја је требало да буде одржана у Основном суду у Сокоцу који је и заказао лицитацију. Хотел "Вучко" завршио је на добошу у склопу извршног поступка покренутог послије спора који је некадашња Хипо Алпе Адрија банка добила против фирме "Б&Б Вучко". Потраживања банке од фирме "Б&Б Вучко" износе 11,27 милиона КМ и односе се на невраћени кредит.

- Продаја је одгођена јер вјештак треба да достави допуну свог налаза. Заказана је нова лицитација и она ће бити одржана 11. маја  - казали су у Основном суду у Сокоцу.

У адвокатској канцеларији "Барош", која заступа фирму "Б&Б Вучко", навели су да су имали приговор на начин процјене тржишне вриједности објекта хотела и земљишта на којем се налази.

- Имали смо приговор на начин како је вјештак то урадио. Међутим, он се није могао на вријеме изјаснити о нашим приговорима и то је био разлог зашто је одгођена лицитација. Нова продаја је заказана за мај - казао је адвокат Предраг Барош.

У јавном огласу наведено је да је на продају понуђен хотел површине 1.300 метара квадратних и земљиште на којем се налази објекат. Продајом је обухваћено 26 апартмана, 35 гаража, винотека и киосци. У јавном позиву је наведено да је имовина процијењена на 5,14 милиона КМ и да на првој лицитацији не може бити продата за мање од половине процијењене вриједности, односно 2,57 милиона марака.

У склопу хотела "Вучко" постоји неколико ламела, а претходних година изграђено је више апартмана који су продати и више нису у власништву фирме "Б&Б Вучко". Приватни апартмани нису обухваћени продајом у извршном поступку.

Хотел "Вучко" изграђен је за потребе Зимских олимпијских игара чији је домаћин 1984. године било Сарајево, а име је добио по званичној маскоти игара и био је намијењен за смјештај најугледнијих гостију.

Кредити

Кредите фирми "Б&Б Вучко" одобравала је и Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) РС. На сајту ове банке наведено је да је посредством бивше Хипо Алпе Адрија банке фирми "Б&Б Вучко" пласиран кредит у износу од пет милиона, те још један зајам од шест милиона КМ без финансијског посредника. ИРБ је половином 2016. године објелоданио и да је активирана хипотека због неплаћања кредита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана