Продаја “Интала” 12. априла

Агенције
Продаја “Интала” 12. априла

Милићи - Прва јавна лицитаја за продају имовине бивше Фабрике монтажних кућа “Интал” из Милића заказана је за 12. април, а почетна цијена биће 4.221.877 КМ, одлучио је Одбор повјерилаца, преносе агенције.

Стечајни управник у “Инталу” Млађен Петковић рекао је Срни да је Одбор одлучио да имовину предузећа (земљиште, објекте, опрему и залихе материјала) продаје у цијелости, осим 40 радничких станова, који су изузети из стечајне масе и за које се води одвојен судски поступак.

- На лицитацији могу да учествују сва правна и физичка лица, под условом да до 12. априла до 10 часова уплате предујам од десет одсто од почетне цијене имовине фабрике, али не већи од 50.000 КМ - изјавио је Петковић.

Петковић каже да би у случају неуспјеха прве лицитације о даљим корацима у поступку продаје имовине предузећа одлучили Одбор и Скупштина повјерилаца “Интала”.

Уколико Фабрика не би била продата након неколико поновљених лицитација, примијенио би се Закон о извршном поступку који предвиђа сразмјерно умањење почетне цијене.

Због вишемилионских неизмирених обавеза према држави, повјериоцима и добављачима, у Фабрици монтажних кућа “Интал” је у октобру покренут стечајни поступак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана