Продаја фабрике директним понудама

М. М.
Продаја фабрике директним понудама

БИЈЕЉИНA - Одбор повјерилаца у бијељинској прехрамбеној индустрији "Сава" усвојио је одлуку да се продаја фабрике организује методом прикупљања директних понуда. Члан Одбора повјерилаца у "Сави" Драго Петрић рекао је за "Глас Српске" да ће ова одлука бити разматрана на Скупштини повјерилаца која које планирана за средину септембра.

- Двије лицитације за "Саву" су пропале и сматрамо да је један од разлога због којег купци не долазе, превисока цијена. Метода директних понуда, коју предлажемо, не ставља цијену у први план, него покретање производње и запошљавање радника - рекао је Петрић.

На лицитацији за продају некретнина у фабрици "Сава" из Бијељине која је одржана  12. августа у бијељинском Основном суду није било заинтересованих купаца. Скупштина и Одбор повјерилаца у "Сави" у јулу су одредили  нову цијену за продају некретнина у стечају у  износу од 9,8 милиона марака, док је на првој лицитацији "Сава" коштала 13 милиона марака.

Стечајни управник "Саве" Небојша Матић подсјетио је да на првој лицитацији "Сава" није продата искључиво због превисоке цијене.  

                                                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана