Продаја дијела стечајне масе “Импра” 6. фебруара

Агенције
Продаја дијела стечајне масе “Импра” 6. фебруара

Приједор - Продаја дијела стечајне имовине приједорског “Импра” одржаће се 6. фебруара у Основном суду у Приједору, рекао је данас представник радника у одбору повјерилаца ове месне индустрије Драган Бојановић, преносе агенције.

- Биће то трећи покушај лицитације, а имовину првобитно процијењену на око 12,5 милиона КМ купац овај пут може купити за трећину вриједности односно за 4.163.000 КМ. Зато се надамо да ћемо тај посао тада и завршити - рекао је Бојановић.

Двадесетак радника “Импра” окупило се данас пред предузећем како би се упознали из прве руке с током стечајног поступка.

- Ови људи скоро двије године не раде и живе у неизвјесности. Приоритет је исплата минималних радничких потраживања, повезивање стажа и, у најбољем случају, њихов поновни радни ангажман код новог власника - истакао је Бојановић.

За око 70 радника “Импро” дугује око 270.000 КМ за шест неисплаћених плата, те око 470.000 КМ за доприносе, а радници су у првом исплатном реду.

- У међувремену је путем лицитације продат један објекат “Импра” у улици Вука Караџића у Приједору, али како је тај простор био под хипотеком Пореске управе Републике Српске, сав новац од продаје припао је Управи, а њиме није покривена ни половина дуга “Импра” према тој институцији - додао је Бојановић.

Имовина производног погона “Импра” у Брезичанима код Приједора, која представља дио стечајне масе, првобитно је била процијењена на 14 милиона КМ, а поновним вјештачењем утврђена је њена нова вриједност од 12,5 милиона КМ.

Исплату потраживања, осим радника и тражилаца извршења продаје судским путем, чекају и добављачи, “Електродистрибуција”, Пореска управа и многи други.

Од 2006. године “Импро” је у већинском власништву бањалучког предузећа “Орион 3” које је на слободном берзанском пословању купило 56,34 одсто акција ове месне индустрије.

Од 4. априла 2011. године предузеће је у стечају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана