Проблеми треба да се ријеше без стечаја

М. Ч.
Проблеми треба да се ријеше без стечаја

БAЊAЛУКA - Радници и директор "Метала" данас би требало да се састану са министром рада и борачко-инвалидске заштите РС Петром Ђокићем како би покушали да пронађу начин да се ријеше проблеми у овом предузећу и спријечи одлазак у стечај.

Рекао је то "Гласу Српске" директор "Метала" Бране Милошевић и додао да ће на састанку разговарати о захтјеву радника и управе предузећа да се прије одласка у стечај испита основа потраживања Петра Душанића према "Металу".

- То је предмет судског спора који смо ми покренули још 2008. године. Нисмо против тога да се послије утврди да ли је предузеће зрело за стечај - казао је Милошевић.

Предсједник Синдикалне организације и предсједник Удружења малих акционара "Метала" Зоран Јањић истакао је да радници остају при својој одлуци да не допусте улазак у просторије предузећа стечајном управнику.

- Нисмо расположени за разговоре са стечајним управником јер ако он планира да подигне кредит како бисмо наставили да радимо, то можемо и ми. Поставља се питање зашто је онда проглашен стечај - нагласио је Јањић.

Стечајни управник "Метала" Милован Вуковић рекао је да ће данас највјероватније преузети управљање предузећем.

Окружни привредни суд Бањалука отворио је 3. марта стечај у предузећу "Метал", а синдикат овог предузећа најавио је у понедјељак да стечајном управнику неће дозволити улазак у зграду предузећа нити извршење одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана