Прњавор: Руси траже нафту и гас

Aгенције
Прњавор: Руси траже нафту и гас

Прњавор - Руска компанија "Калињинград геофизика" почела је истраживања могућих налазишта нафте и гаса на подручју општине Прњавор, преносе агенције.

Активности се одвијају у складу са уговором са Друштвом за истраживање и производњу нафте и гаса "Јадран-нафтагас" из Бањалуке и на основу одобрења Владе Републике Српске.

Замјеник начелника општине Прњавор Божидар Ивановић рекао је да је од руског предузећа раније затражено да достави кооридинате локација на којима ће бити истраживања, како би становништво на вријеме било обавијештено о радовима, као и могућим посљедицама на њивама приликом дјеловања специјалних машина и возила.

Ивановић је потврдио да је формирана служба за процјену и надокнаду штете. "Тим људи бањалучког `Јадран-нафтагаса`, по пријави, излази на терен, процјењују насталу штету и у року од неколико дана врши исплату", рекао је Ивановић.

Предвиђено је да истраживање на подручју Кулаши - Поповићи, од Рибњака према Штрпцима и у Вијачанима, траје до краја маја и да ће на радовима бити ангажовано око 50 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана