Признање “Добар дизајн” за сајамску презентацију потенцијала РС

Агенције
Признање “Добар дизајн” за сајамску презентацију потенцијала РС

Бањалука - Привредна комора Републике Српске добила је на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду признање “Добар дизајн” за сајамску презентацију привредних потенцијала Српске, преносе агенције.

У организацији Привредне коморе Републике Српске, а уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, на сто метара квадратних штанда на новосадском Сајму представило се више од 20 привредних друштава из Српске.

Велики шампионски пехар добило је привредно друштво “БМБ ДЕЛТА” из Градишке, за врхунски квалитет и широк асортиман природних ракија.

Сребрни шампионски пехар припао је привредном друштву ХИ “Дестилација” из Теслића за висок квалитет сирћета, пехар за висок квалитет чајева посебне намјене освојила је “Љубица- сунце” ДОО Врбањци, а за висок квалитет меда награђен је Радивоје Максимовић из Требиња.

Осим појединачних састанака привредника на штанду, Привредна комора Српске за своје излагаче организовала је састанак са руководством Привредне коморе Војводине, на којем се разговарало о унапређењу међусобне сарадње.

Привредници из Републике Српске учествовали су и на билатералним разговорима у новосадској Привредној комори, а сусрели су се и са представницима Привредне коморе Београд.

На 79. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду учествовало је више од 1.500 излагача из 58 земаља, а земља партнер је Аустрија.

Сајам је отворен у суботу, 12. маја, а завршава се данас, саопштено је из Привредне коморе Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана