Привући улагања у сфери рециклаже

М. Ч.
Привући улагања у сфери рециклаже

БAЊA ЛУКA - Привредне коморе РС и Војводине у сарадњи са коморама из Шведске и Шпаније спроводе пројекат под називом "Партнери за промоцију инвестиција", чији је циљ идентификовање могућности, пренос знања и технологије у сврху привлачења инвестиција у областима рециклаже, третирања отпада и обновљивих енергија.

Рекла је то јуче директор Привредне коморе РС Драгица Ристић током посјете предузећа и привредних комора из Шведске и Шпаније. Она је објаснила да пројекат траје 18 мјесеци, а вриједност пројеката за западни Балкан је 1,18 милиона марака. Реализацији пројекта, додала је Ристићева, помоћи ће представници предузећа, али и локалних заједница, ресорних министарстава и надлежних агенција.

Директор Термоелектране-спалионице у Шведској Миле Елез истакао је да је могућност зараде у областима третирања отпада и производње енергије из обновљивих извора велика, јер сировина не кошта ништа. Представник Привредне коморе Шведске Сусан Восмар каже да се ова комора укључила у пројекат, јер су увидјели низ могућности за размјену знања у подручју рециклаже, третирања отпада и производње енергије из обновљивих извора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана