Привредна комора РС наградила најуспјешније

СРНА фото: Г. Шурлан
Привредна комора РС наградила најуспјешније

Бањалука - Предузеће "Свислајон" из Требиња, Компанија "Боксит" из Милића, Нова дрвна индустрија "Подградци" и "Бањалучка пивара" награђени су од Привредне коморе Републике Српске у категорији великих привредних друштава за 2013. годину.

У оквиру манифестације "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2013" у категорији средњих привредних друштава награђени су "Сим техник" Котор Варош, "АМ Међугорје" Велико Блашко и "Шкребић компани" Добој.

У категорији малих привредних друштава награђени су Мљекара "Пађени" из Билеће, "Три бест" из Бањалуке и "Рашевићи" из Бијељине.

Признања за допринос у области запошљавања у 2013. додијељена су предузећима "Спортек" из Котор Вароша, "Бема" из Бањалуке и Фабрика кревета "Напко бедс"из Петрова.

За допринос развоју корпоративне друштвене одговорности у 2013. признање је додјељено "М:телу" из Бањалуке, признање за најзначајнију инвестицију у прошлој години додијељено је ЕФТ Рудник и термоелектране "Станари", док је посебно признање за највећи постигнути обим производње додијељено "Електропривреди Републике Српске".

Признање за постигнуте резултате у извозу за 2013. додијељена су "Оптима групи" из Бањалуке, "Алумини" из Зворника и "Комер мали" из Прњавора.

Према реализованим пласманима средстава у привреду у 2013, признања су додијељена Новој банци, НЛБ Развојној банци и Уникредит банци из Бањалуке.

Признање за најуспјешнију жену у привреди Српске у 2013. додијељена су Десанки Драшковић из предузећа "Етна" Источно Сарајево, Нади Михајловић из предузећа "Медитеран инокс" из Челинца и Данијели Рисовић из предузећа "Тропик рибарство" Бањалука.

Признања су уручена и микрокредитним друштвима "Анђелић" из Требиња, "Агариус" из Источног Сарајева и "Хидромонт" из Новог Града.

Привредна комора Републике Српске изабрала је 12 привредних друштава, чији су производи обиљежили прошлу годину по препознатљивости квалитета.

У категорији за препознатљив квалитет и развој домаћег производа најбољима су проглашена предузећа "Танасић" из Бијељине, "Ексклузив линжери" Бањалука, "Вишт" Добој, "Кико" Бијељина, "Триангл" Бањалука, "Мега дрво" Бијељина, као и "Сана линеа" Костајница.

Међу најбољим су такође предузећа "Визион" из Рогатице, "Крзнарија Присташ" из Бањалуке, "Подруми Вукоје" из Требиња, "Еко-Бел" из Бањалуке и "Ди бор" Градишке.

Манифестацији "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2013." присуствовали су, између осталих, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар финансија Зоран Теглетија, министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић, те министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић.

Присуствовали су и потпредсједник Републике Српске Емил Влајки, шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне, предсједник Привредне коморе Српске Борко Ђурић, градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, те друге јавне личности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана