Привредицима представљене предности карго транспорта

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- "Аеродроми Републике Српске" и Привредна комора Српске презентовали су данас у Бањалуци домаћим привредницима предности Карго центра Аеродрома и услуга карго транспорта.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је да је прошле године направљен велики искорак у броју путника који су превезени са Аеродрома у Бањалуци, а да привредници очекују да се направи додатни искорак када је ријеч о Аеродрому путем карго транспорт.

-Знамо да привреда очекује да промет робе буде брз и ефикасан, то је нешто што се поставља у наредном периоду - рекао је Ћорић новинарима прије презентације.

Вршилац дужности директора предузећа "Аеродроми Републике Српске" Наталија Тривић рекла је да Аеродром Бањалука од 2018. године интензивно саобраћа према различитим дестинацијама Европе, али и пружа услуге Карго центра који омогућава промет робе путем авио саобраћаја.

-Данас имамо за циљ да привредницима Републике Српске представимо наш Карго центар који је завршен 2021. године и који има комплетне капацитете како би могао привредницима да буде на услузи по питању превоза робе путем авио саобраћаја - навела је Тривићева.

Она је додала да и крак ауто-пута ка Аеродрому, чија би градња требала почне до краја године, додатно ствара стимуланс за развој Карго центра и превоз робе авио саобраћајем.

Тривићева је навела да привредници могу своју робу складиштити у Карго центру и обавити сву потребну процедуру за транспорт робе.

Говорећи о пословању "Аеродрома", Тривићева је рекла да су прошле године забиљежили 350.000 путника, а да ове године очекују да ће услуге Аеродрома користити око пола милиона путника.

Она је навела да је приоритет развоја Аеродрома проширивање инфраструктуре за пријем и отпрему путника.

-Управо сада се ради на преговарању нових линија за март наредне године - навела је Тривићева.

Представник шпедиције "Ћамбела" Бањалука Маја Дружић рекла је да би њиховим клијентима било изузетно значајно убрзавање протока робе путем карго саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана