Припрема привредника за улазак у ЕУ

Глас Српске
Припрема привредника за улазак у ЕУ

СAРAЈЕВО - Привредници у БиХ уз помоћ институција треба да се припреме за улазак у ЕУ, да би послије тога били остварени успјешни резултати, речено је на јучерашњем састанку о улози привреде у процесу приступања ЕУ одржаном у Спољнотрговинској комори БиХ.

Директор Дирекције за европске интеграције БиХ Невенка Савић указала је на значај започињања дијалога пословне заједнице и свих институција у БиХ укључених у процес европских интеграција, пренијеле су агенције.

- Привредни субјекти су важан фактор европских интеграција, а искуства других земаља које су већ прошле тај пут који ми данас пролазимо говоре да када је постигнута економска интеграција, онда се и остали субјекти много лакше и успјешније интегришу у европске токове - нагласила је Савићева.

Према њеним ријечима, усвајањем европских стандарда на вријеме се подиже конкурентност привреда земаља које теже интегрисању у ЕУ.

Помоћник министра спољнотрговинске коморе и економских односа БиХ Драгиша Мекић истакао је да институције треба да уклоне баријере да би компанијама из БиХ било отворено тржиште ЕУ.

Потпредсједник Спољнотрговинске коморе Aмир Зукић упозорио је да излазак на тржиште ЕУ значи и суочавање са озбиљном конкуренцијом, што захтијева и озбиљну припрему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана