Приоритет економски раст

М. Ми.
Приоритет економски раст

СAРAЈЕВО - Циљ нове стратегије Свјетске банке за БиХ за период од 2012. до 2015. године је пружање подршке одрживом економском расту путем интервенција фокусираних на унапређење приступања БиХ Европској унији.

Истакнуто је то на јучерашњем састанку у Сарајеву предсједавајућег Савјета министара БиХ Николе Шпирића и министра финансија и трезора БиХ Драгана Вранкића са делегацијом Свјетске банке, предвођеном директором за земље југоисточне Европе Џејн Aрмитаж.

Шпирић је истакао да приоритети у стратегији уједно представљају приоритете за БиХ, те додао да је пројекат важан јер се односи на јачање конкурентности привреде БиХ, реформе социјалног сектора, те активности у правцу одрживог коришћења природних ресурса.

На састанку су учествовали и актуелни шеф мисије Свјетске банке за БиХ Марко Мантованели и новоименовани шеф мисије Свјетске банке за БиХ Aнабела Aбреу.

Овом приликом Вранкић и Мантованели потписали су Споразум о гранту шведског Траст фонда, између БиХ и Међународне банке за обнову и развој. Грант од 3,4 милиона америчких долара обезбиједила је Шведска међународна развојна агенција (SIDA), а он ће се користити на побољшање квалитета воде ријеке Неретве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана