ПРИЛИКА ГОДИНЕ: Зарадите на предсједничким изборима у САД-у

Агенције
ПРИЛИКА ГОДИНЕ: Зарадите на предсједничким изборима у САД-у

8. новембра 2016. године одржаће се избори за предсједника САД који америчко али и свјетско финансијско тржиште могу избацити из равнотеже, што може отворити велике прилике за зараду на долару и дионицама америчких компанија.

FXLider свим читаоцима портала Акта, даје бесплатних 50€ за трговање доларом и дионицама америчких компанија на свјетској берзи, током предсједничких избора у САД-у.

Бесплатних 50€ за трговање можете преузети овдје.

На изборима ће се суочити кандидаткиња Демократске партије, Хилари Клинтон и републикански кандидат, Доналд Трамп. Ове изборе обиљежила је неизвјесна одлука унутар демократа да кандидују Клинтонову, свог одважног и дугогодишњег члана, као и успјех Доналда Трампа међу републиканцима, који је као политички новајлија (али медијски колосална појава) успио да потуче далеко искусније кандидате унутар странке републиканаца.

Како избори утичу на долар?

Утицај избора у САД на долар

Истина је да су оба кандидата врло позната америчким бирачима што је, на неки начин, оставило простора за разноразна политичка подметања са циљем снижавања рејтинга противкандидата. У првој дебати, која је одржана крајем септембра, Доналд Трамп је подсјетио јавност на изречене неистине Клинтонове, иако је била под заклетвом, о недозвољеном коришћењу приватне е-маил адресе за државничке потребе, док је она оптужила финансијског могула за утају пореза. Ово препуцавање је утицало на вриједност долара, што је многим инвеститорима отворило простор за зараду. 

"Иако се чврста узрочно-посљедична веза не може са сигурношћу установити, може се констатовати да је долар после ове дебате изгубио око 0,38% своје вриједности", наводе из FXLider-а.

Бесплатних 50€ за трговање доларом и америчким дионицама можете преузети овдје.

Како избори утичу на дионице?

Америчко тржиште дионица је расло у четири петине свих изборних година у последњих 50 година

Кад је повјерење у систем на високом нивоу, инвеститори према редовном току ствари (радије) купују дионице. Послије ове дебате, кладионичари су процијенили да су шансе Клинтонове да побиједи, порасле са 60% на 70%. Уколико шансе Трампа да побједи буду расле у наредним недељама, то би могло да утиче на инвеститоре да смање своје позиције у дионицама америчких компанија и долару.

Како год, пред изборе расте нервоза инвеститора па се могу очекивати већа помијерања тржишта него иначе.

"Такође, ваља напоменути да су од почетка 20. вијека, дионице у осмој години предсједничког мандата, углавном биљежиле губитак вриједности, и то 1,2% у просјеку", наводе из FXLider-а.

Бесплатних 50€ за трговање доларом и америчким дионицама можете преузети овдје.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, potraživanje niti transakciju, u pogledu bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garanciju za tačnost ili potpunost ovih podataka. U pogledu toga toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана