Прикупљено 365 милиона КМ од индиректног опорезивања

М. Ч.
Прикупљено 365 милиона КМ од индиректног опорезивања

БAЊA ЛУКA - Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ у јануару ове године остварила је укупан нето приход од 365 милиона марака, што је за четири одсто више у односу на јануар прошле године, саопштено је јуче из УИО.

У саопштењу се наводи да је УИО на јединствени рачун прикупила укупно 416 милиона марака, а привреди је истовремено враћено ПДВ-а у износу од 51 милион марака.

- Приходи од индиректних пореза, односно ПДВ-а, акциза, царина и путарина, са јединственог рачуна расподјељују се у складу са Законом о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода, као и у складу с одлукама Управног одбора о коефицијентима за расподјелу прихода - рекли су из УИО и додали да се са јединственог рачуна најприје одвајају средства за минималне резерве, одакле УИО враћа ПДВ пореским обвезницима, након чега се средства расподјељују државним институцијама БиХ.

У саопштењу се додаје да се остатак средстава дијели у складу са одлукама Управног одбора о коефицијентима за расподјелу прихода и то ФБиХ 64,39 одсто, РС 32,06 одсто и Брчко дистрикту 3,55 одсто.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана