Прикупљено 2,272 милијарде марака прихода

Aгенције
Прикупљено 2,272 милијарде марака прихода

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ прикупила је у првих пет мјесеци ове године приходе у износу од 2,272 милијарде КМ, што је за 20 милиона КМ више у односу на исти период прошле године.

Раст прихода од индиректних пореза забиљежен је у јануару, марту, априлу и мају, док је у фебруару забиљежен пад прихода, због временских непогода које су задесиле БиХ, саопштено је из УИО.

У мају је по основу индиректних пореза на Јединствени рачун уплаћено 502 милиона КМ, што је за 11 милиона више у односу на исти мјесец прошле године.

Пореским обвезницима је по основу поврата ПДВ-а у првих пет мјесеци ове године враћено 357 милиона КМ, што је за два одсто мање у односу на исти период прошле, када је враћено 363 милиона КМ.

На основу Закона о уплатама на Јединствени рачун и расподјели прихода и одлука Управног одбора о коефицијентима за расподјелу прихода ентитетима, у првих пет мјесеци корисницима су распоређени приходи од 1,915 милијарди КМ, при чему је за финансирање институција БиХ дозначено 283 милиона КМ, Федерацији БиХ 1,22 милијарде КМ, Републици Српској 545 милиона и Брчко дистрикту 57 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана