Прикупљање понуда до 10. новембра

Глас Српске
Прикупљање понуда до 10. новембра

БИЈЕЉИНA - Скупштина повјерилаца у прехрамбеној индустрији "Сава" на посљедњој сједници у Основном суду у Бијељини усвојила је одлуку да се продаја имовине стечајног дужника организује методом прикупљања писмених понуда. Скупштина би до 10. новембра требало да има коначну листу понуда.

На сједници је договорено да се у сљедећих неколико дана  распише оглас о продаји "Саве", а цијели процес пратиће надлежна комисија, која ће и одабрати најповољнијег понуђача.

Стечајни управник у "Сави" Небојша Матић објаснио је да метод прикупљања директних понуда не ставља у први план цијену, него обавезу новог власника да покрене производњу и запосли нове раднике.

Представник радника у Одбору повјерилаца у "Сави" Драго Петрић рекао је да су радници овог предузећа незадовољни динамиком којом се проводи стечај. Он сматра да је најозбиљнији кандидат за куповину "Саве" "Павловић банка" из Бијељине. Петрић је подсјетио да су до сада пропале двије лицитације за "Саву" и да је један од главних разлога што се нико није појавио била превисока цијена фабрике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана