Приход у јулу и августу 456 милиона марака

Глас Српске
Приход у јулу и августу 456 милиона марака

БAЊA ЛУКA - Управа за индиректно опорезивање БиХ (УИО) остварила је у јулу и августу приходе од по 465 милиона марака, захваљујући примјени Закона о акцизама, који је на снагу ступио 1. јула, али и љетној сезони, када је потрошња у БиХ нешто већа, изјавио је јуче директор УИО Кемал Чаушевић.

Он је рекао да је то за око 50 милиона марака више од просјечног мјесечног нивоа прихода за првих шест мјесеци ове године, што доказује да Закон о акцизама даје своје пуне ефекте, додавши да је највише прихода остварено од цигарета и нафте, јавила је Срна.

Чаушевић је додао да је УИО приходовао 240 милиона марака царина мање. Према његовим ријечима, сви нивои власти у БиХ још увијек немају корист од повећања акциза на нафту, јер 23 милиона марака лежи на јединственом рачуну УИО.

Он је рекао да ће се тај износ повећавати, јер се ближи 10. септембар, до када је Рафинерија Брод дужна да плати доакцизу, као домаћи произвођач нафте, а до тог датума Управни одбор није заказао сједницу на којој би требало да ријеши то питање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана