Преузмите 50 Евра и почните да зарађујете на цени нафте на свјетској берзи

Г.С.
Преузмите 50 Евра и почните да зарађујете на цени нафте на свјетској берзи

FXLider, специјално читоцима Гласа Српске, даје 50 Евра намијењених за трговање цијеном нафте на свјетској берзи, јединој берзи на којој можете зарадити и на расту али и на паду цијене.

Преузмите 50 ЕУР за трговање овде

У уторак, 14. јула закључен је историјски споразум око нуклеарног програма Ирана. Овај договор отвориће врата укидању санкција, што ће омогућити Ирану да повећа своју производњу и извоз нафте. Споразум би такође могао да има и велики утицај на глобално тржиште нафте јер би могао да ослободи до сада не коришћене залихе. Међутим, и поред постигнутог договора, према процјенама аналитичара биће потребно најмање шест година прије него што иранска нафта заиста оствари значајнији утицај на глобални ниво залиха.

’Прије него што санкције у потпуности буду укинуте много тога још треба процедурално да буде урађено. Прије свега овај договор мора да одобри и Савјет безбједности Уједињених нација али и Конгрес Сједињених Америчких Држава, што додатно продужава вријеме његове примјене. Мале су шансе да ће иранска нафта доћи до тржишта прије 2016. године, јер прије тога и међународна агенција за атомску енергију треба да заврши инспекцију и о томе поднесе извјештај. Тек тада би санкције могле да буду укинуте’, кажу у FXLider-у.

У краћем временском периоду, на примјер у наредних годину дана,  утицај иранског договора имаће минималан утицај на тржиште нафте, са не више од 500,000 барела у дану. Међутим на дужи рок, када велике међународне компаније почну са мега пројектима, утицај може бити огроман, са преко 3 милиона барела у дану додатних залиха.

’Из овог разлога у скоријој будућности могло би се очекивати да цијена настави да се креће између $50.00 - $60.00 по барелу, док у наредних неколико година можемо очекивати јачи притисак на цијену управо због повећања већ прекомјерних залиха’, наводе у FXLider-у.

Преузмите 50 Евра за трговање овде

Поново обновљена производња нафте у Ирану има потенцијал да изазове негативан притисак на цијену јер  садашњи учесници на тржишту желе да одрже свој приход од извоза али и тржишни удио. Докле год ОПЕК остане дослиједан  у својој стратегији несмањивања производње, којом удаљава са тржишта произвођаче са вишим трошковима производње, цијена ће остати у силазном тренду. Поред тога, ову претпоставку подржава и очекивање да Федералне Резерве ускоро повећају референтне каматне стопе што ће додатно оснажити долар и негативно утицати на сву робу која је деноминована у доларима међу којима је и нафта.

 

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана