Преузете обавезе ММФ-а морају да се испуне

Глас Српске
Преузете обавезе ММФ-а морају да се испуне

СAРAЈЕВО - Преузете обавезе из стенд-бај аранжмана са ММФ-ом морају се испуњавати да би ФБиХ могла да добије другу и остале транше које су договорене са овом финансијском институцијом, рекао је јуче министар финансија ФБиХ Вјекослав Беванда, пренијеле су агенције.

Он је казао да су састанци с високим функционери ММФ-а и Свјетске банке на годишњем засједању ових међународних институција у Истанбулу били су прилика за коментарисање могућности евентуалних пролонгирања реализације неких активности.

- Са представницима Свјетске банке разговарано је о три конкретна пројекта, и то о кредиту за буџетску подршку, за побољшање приступа финансијским средствима за мала и средња предузећа у износу од 70 милиона долара, те о кредиту за социјалну заштиту и запошљавање од 100 милиона долара - рекао је Беванда и додао да је домаћим институцијама јасно поручено "ако наставимо са овим што радимо и будемо рушили стенд-бај аранжман, Свјетска банка ће тај новац преусмјерити другима". Беванда је истакао да је аранжман представља финансијску стабилизацију која спречава да ФБиХ постане генератор неликвидности. Министарство финансија од Владе ФБиХ тражи да се изјасни да ли остаје у аранжману или не те да заузме јасан став о три пројекта која су договорена са Свјетском банком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана