Представљене активности Агенције за надзор над тржиштем

Агенције
Представљене активности Агенције за надзор над тржиштем

Сарајево - Заједничкој комисији за економске реформе и развој Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници представљене су активности Агенције за надзор над тржиштем БиХ и институције омбудсмана за заштиту потрошача у БиХ.

Агенција за надзор над тржиштем БиХ упознала је чланове Комисије са законским оквиром у складу са којом ради, затим системом надзора над тржиштем у БиХ, надлежностима, темељним активностима и проблемима са којима се сусреће у свакодневном раду.

Представљен је и систем информисања јавности и подизања свијести о сигурности производа преко интернет странице Агенције, средстава јавног информисања, Билтена о несигурним производима на тржишту БиХ, те других брошура за потрошаче и пословне субјекте које публикује Агенција.

Чланови Комисије упознати су и са програмом рада, те динамичким планом реализације пројеката надзора ове институције за 2013. годину

Институција омбудсмана за заштиту потрошача у БиХ је, у оквиру своје презентације, упознала Комисију са законским оквиром, основним активностима и овлашћењима, кадровском оспособљеношћу, те планираним активностима у наредном периоду, саопштено је из парламента БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана