Представљен нови “фићо” ФОТО/VIDEO

Танјуг
Представљен нови “фићо” ФОТО/VIDEO

Београд - Компанија "Фијат аутомобили Србија" (ФAС) представила је данас у центру Београда нови модел "фијат 500Л", који се ексклузивно производи у Србији, јавља Танјуг.

Претпремијера новог "Фијатовог" модела је већ организована у Крагујевцу 10. септембра, а најављено је да ће тај аутомобил бити изложен и у Новом Саду.

Компанија "Фијат аутомобили Србија" пронашла је оригиналан начин да претпремијерно прикаже нови модел "500Л" тако што су дизајниране специјалне капсуле, које су постављене у најпрометнијим дијеловима Крагујевца и Београда.

Званична продаја "фијата 500Л" у Европи, како је раније најављено, требало би да почне крајем септембра и то најприје у Италији.
Осим што грађанима пружају прилику да први пут виде уживо "500Л", "најавне" капсуле одбројавају и дане до званичног лансиранја новог "Фијатовог" МПВ модела Б сегмента тржишта.

"Фијат 500Л" је дугачак 4,1, широк 1,8 и висок 1,6 метара. Понуда мотора обухвата два бензинца и турбо дизел, распона снаге од 85 до 105 "коња", а основна верзија "1.4 поп" кошта 13.490 евра.

"Фијат 500Л", који је постављен у Крагујевцу у пјешачкој зони, заштићен је метално-стакленом конструкцијом, на којој је назначено да је остало "10 дана до новог модела".

Предсједник "Фијат групе" Серђо Маркионе протекле седмице је, послије разговора са предсједником Србије Томиславом Николићем и заједничког обиласка погона ФAС-а, најавио да ће ускоро у Крагујевцу бити представљена још једна верзија модела "500Л", а потом у фебруару наредне године и америчка верзија.

Како је раније најављено, са монтажних трака у фабрици у Крагујевцу би до краја године требало да сиђе око 30.000 тих аутомобила.

"Фијатов" аутомобил "500 Л", како је планирано, биће пласиран на тржишта више од 100 земаља, укључујући Сједињене Aмеричке Државе, гдје се очекује трећина укупне продаје.

Серијска производња модела "500Л" почела је 4. јула, а мјесец дана касније првих 206 аутомобила намјењених извозу транпортовани су до луке Бар, одакле су бродом превезени за Италију.
Из фабрике ФAС-а је раније саопштено да ће цијена аутомобила "500Л" у Италији износити 15.500 евра.

Модел "500Л" производи се само у Крагујевцу у фабрици "Фијат аутомобили Србија" чији је власник са 67 одсто капитала торински "Фијат", а држава Србија 33 одсто, како је предвиђено и стратешким уговором потписаним септембра 2008.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана