Предсједника криве за хаос у комори

Маријана Миљић
Предсједника криве за хаос у комори

Сарајево - Потпредсједници Спољонотрговинске коморе (СТК) БиХ Веселин Пољашевић и Aмир Зукић оптужили су предсједника СТК Бруна Бојића за “хаотично стање у комори, самовољу и ванстатутарно доношење одлука, те потпуну анархију у функционисању ове институције”.

С друге стране Бојић каже да се “ради о измишљотинама”.

- У СТК на дјелу је самовољна група особа на чијем челу је Бојић, а која је преузела ингеренцију Скупштине СТК и нелегално покренула изборни процес - наводи се у саопштењу потпредсједника СТК БиХ.

Додали су да СТК има предсједника и два потпредсједника које бира Скупштина и додају да ће Бојић садашњу функцију обављати до 1. марта, када би требао да је преузме Зукић.

- Питање је хоће ли и колико дуго Зукић обављати функцију потпредсједника СТК БиХ јер је Бојић своје предсједавање искористио за спровођење својеврсног пуча у овој установи - тврде потпредсједници СТК БиХ.  Појашњавају да је Бојић мимо органа Коморе и без знања потпредсједника донио одлуку о допуни делегата Скупштине.

- За спровођење ове одлуке Бојић је формирао посебну комисију чији једини циљ је примјена његових незаконитих одлука и својеврсна “сјеча” делегата Скупштине. Бојић је, без било каквих утемељених аргумената, планирао, путем комисије и појединих излобираних нових чланова да  промијени чак 45 од 60 делегата и преузме потпуну контролу над Скупштином и Комором - тврде Пољашевић и Зукић.

Додају да “у пројекту рушења СТК учествују в.д генералног секретара Иван Мандић, замјеник генералног секретара Велибор Пеулић и предсједник Федералне привредне коморе Aвдо Рапа”. Додају да “ова интересна група, уз умијешаност политике, жели СТК БиХ очистити од неистомишљеника и потом радити шта хоће”.

- У првом плану је борба за издавање деташмана и преузимање дијела “колача” од ентитетских комора, и контрола финансијских средстава СТК. Сједница скупштине већ је заказана за 18. фебруар, само десет дана прије него би предсједавање Комором требао преузети Зукић, што је симптоматично и индикативно - тврде потпредсједници.

Бојић каже да су оптужбе против њега неистините.

- Ријеч је о двојици нерадника, који у години дођу отприлике 20 пута на посао. Нека прво преиспитају колико су радних дана провели за вријеме свог мандата у СТК или колико је Зукић, као волонтер, преузео финансијских средстава у овој установи - каже Бојић. Додао је да је његов рад апсолутно законит и легалан.

- Разумљиви су и схватљиви поступци потпредсједника СТК и њихов страх да се одржи Скупштина СТК БиХ, јер морају да поднесу свој извјештај о раду или нераду, волонтерском раду и примању накнада за то - тврди Бојић.

Бојић

Бојић тврди да су Зукић и Пољашевић “тражили да се обави допуна кандидовања и предлагања у Скупштину и  да се испитају мандати скупштинских посланика”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана