Предсједник Пежо - Ситроена се одрекао отпремнине од 21 милиона евра

Aгенције
Предсједник Пежо - Ситроена се одрекао отпремнине од 21 милиона евра

Париз - Тема дана у Француској, отпремнина од 21 милион евра предсједника француске аутомобилске компаније ПСА Пежо- Ситроен Филипа Варена, синић је добила епилог пошто је на конференцији за новинаре у Паризу Варен рекао да се одриче отпремнине за превремени одлазак у пензију "у име јединства земље".

 Компанија се у јуну прошле године обавезала да ће Варену исплатити суму од 21 милион долара на име отпремнине за пензионо осигурање а која би му се исплаћивала у мјесечним ратама у наредних 25 година уз редевну пензију, што је данас објеладанио АФП, након чега је висна Варенова отпремнине узбуркала Француску.

Француска јавнаст била је запрепашћена овом вијешћу поготово што је компаније у последњих пет година у великој финасијској кризи.

Варен (61), који  треба да оде у пензију 2014, а на његово мјесто ће доћи досадашњи други човјек комапније Карлос Таварес, је на данашњој конференцији за новинаре, међутим, изјавио да је одлучио да се одрекне обећаног износа за пензионо осигурање.

"С обзиром на полемику, тренутну ситуацију у нашој земљи којој је потребно јединство а не раздор, с обзиром на моје дубоко поштовање према сарадницима из компаније, одлучио сам да не прихватим отпремнину која ми законски припада", изјавио је Варен, пренио је Монд.  

Пуни бруто годишњи износ Варенове пензије, када буде испунио све услове за одлазак у пензију требало би да буде 310.000 евра.

Тренутна годишња Варенова плата износи 1,3 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана