Предраг Ћулибрк - Добро што Телеком није продат испод цијене

Глас Српске
Предраг Ћулибрк - Добро што Телеком није продат испод цијене

БAЊAЛУКA - Добра је одлука Владе Србије да не прода "Телеком Србије" испод 1,4 милијарде евра за 51 одсто капитала. Кроз неколико година на "Телеком Србија" треба гледати као на компанију која је део једне шире мултинационалне компаније, што ником не би требало да смета.

Изјавио је то јуче за агенцију Танјуг генерални директор "м:тела" Предраг Ћулибрк говорећи о протеклој неуспјелој приватизацији "Телекома Србија".

- Сматрам да у једном краћем периоду може да се достигне тај износ када се још мало стабилизују прилике и генерална економија, јер видимо да неки показатељи говоре да европске економије, ипак, иду напред. Морам да кажем да је било пуно противника приватизације и да аргументација некад и није била квалитетна и чврста, него је можда у неким стварима била чак и врло демагошка - рекао је он.

Нагласио је да је "м:тел" лидер БиХ у сегменту телекомуникација, посебно мобилне телефоније, која је прошле године остварила приход од 250 милиона евра и бруто добит нешто изнад 60 милиона евра. Истакао је да се ради о профитабилној компанији, која се у БиХ поставила не као оператер РС него као оператер цијеле БиХ.

Ћулибрк је нагласио и да у тренутним околностима који владају у БиХ компанија доживљава велики успјех, што је резултат трансформација и према корисницима и унутар "м:тела", који има око 2.300 радника.

- Од приватизације до данас "м:тел" је успио да надокнади заостатак у односу на "БХ телеком" по питању тржишног капитала, па док је раније "м:тел" имао учешће на тржишту 33-34 одсто, а "БХ телеком" 46-47 одсто, данас "м:тел" има тржишно учешће око 40 одсто, чиме је постао број један мобилни оператер у БиХ - истакао је Ћулибрк.

Спекулације

Коментаришући медијске спекулације да би он могао да се ускоро нађе на челу "Телекома Србије", Ћулибрк је рекао да нема таква сазнања, али да је он на располагању и да ће прихватити да буде тамо гдје компанија мисли да може највише допринијети развоју и успјеху "Телекома Србије", напомињући да је он 17 година у компанији и да је професионални живот подредио том јавном предузећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана