Пребијање дуга допринос борби са неликвидношћу

М. Ч.
Пребијање дуга допринос борби са неликвидношћу

Бањалука - Спровођењем прве обавезне мултилатералне компензације у РС, која је заказана за 30. октобар, дуг ће сигурно бити смањен, али неликвидност, која је изражена и у приватном и у јавном сектору, не може бити потпуно ријешена, оцијенио је јуче директор Бањалучке берзе Милан Божић.

Он је на семинару "Спровођење обавезне мултилатералне компензације" истакао да све фирме које имају неизмирене обавезе које су доспјеле за плаћање до 30. септембра ове године по закону морају да учествују у компензацији, док они који немају неизмирене обавезе могу да учествују да би могли да наплате своја потраживања.

- Тешко је процијенити колико ће дугова бити компензовано, али сигурно је да овим не може бити потпуно ријешен проблем неликвидности - нагласио је Божић и истакао да је компензација прилика и да републички и општински буџети остваре додатне приходе.

Семинар је био посвећен представницима општина и комуналних предузећа чији су оне оснивачи. Представник "Водовода" из Братунца Милан Самоуковић истакао је да је компензација једина могућност да одређене дугове колико-толико сведу на разуман ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана